Aktuellt

Vi åker vidare! Och vi har mycket nytt i pipeline. Vi börjar hitta ämnen och en form som vi trivs med. Hoppas också kunna hålla det här tempot. Vi har bra tillväxt på antalet som besöker oss. Men några fler Gilla-markeringar gjorde inte ont. Det finns en knapp längst ner på varje sida.

Vad händer då närmast på boborg.se

Recension av Elisabet Olsson Wallins utställning  i Lidköpings konsthall kommer strax.

Nästan lika strax kommer en recension av Elin Wikströms Det är…, Det var…, Men det…, Det finns…, Man kan…!  på Skövde Konstmuseum.

Recensioner av några nya intressanta böcker är på gång, bl a Konsthantverk och design, red Gudrun Nyberg, och Blå Tåget i tiden och rummet av Morgan Palmqvist.

I närtid kommer också recensioner av Martin Sundbergs bok om Greta Knutson och den fina boken Kerro Holmberg. Även Ebba Witt Brattströms Historiens metoo-vrål är på gång.

Och det blir balett,  Ministeriet för olösta känslor på Göteborgsoperans Skövdescen.

Har skrivit ett par analyser av intressanta rocklåtar jag gillar skarpt. Dom kommer när vi har brist på material på dagsaktuellt material.

Jag har också gjort en spellista med 98 (sic!) olika inspelningar av Joe Souths mästerverk The Games People Play. Jag lyssnar på det när jag promenerar. Här kan man snacka om komparativa stuider. Och nya aspekter, nyanser, ingångar ger sig till känna. Man lär sig mycket intressant som utökar ens upplevelse och tillägnelse av andras tolkningar.  Får se om det kommer ut nåt intressant av detta närstudium.

Och mycket annat kul faktiskt.

Arbetar fortfarande och för närvarande rätt intensivt med en bok om gruppen Konstnärer kring Kinnekulle. Gruppens kärna bestod av John Algren, Edna Cers, Martin Hansson, Chennet Juhlin, Wanja Nones Håkansson, Lars-Erik Ström, Eva Ström Svensson och Jan-Erik Svensson.

Ny ansökan till Författarfonden om en studieresa till Berlin Art Fair har gått in. Ansökan är helt i linje med fondens intentioner och jag är väl meriterad. Jag har fått avslag förut, men så länge jag inte förstår skälen (man får ingen motivering) söker jag igen. Återkommer om detta.

To be continued …

BO BORG

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s