Yvonne Nimar – skulptur


Yvonne Nimar

Boken innehåller en essä om Yvonne Nimars konst. Rikt illustrerad.

Boken innehåller en essä om Yvonne Nimars konst. Rikt illustrerad.

Det finns en påtaglig vilja att gå vidare i Yvonne Nimars (f 1952) konst. Hon arbetar sig målmedvetet från den traditionella skulpturens slutna och tunga stelhet. Hennes sätt blir att jobba med ett friare formspråk. Hon tycks vilja försöka fånga det som brukar kallas ”skissens fräschör”. Det betyder inte att hon stannar vid det ungefärliga och ofärdiga. Snarare tvärtom.

Många av hennes skulpturer har människor, eller kanske Människan som motiv. Hon är mycket skicklig på att fånga speciella gester och karaktärsdrag som är på en gång mycket specifika och mycket allmänna. Det finns ett psykologiskt drag i hennes verk som känns inkännande och fördjupande.

Eget Förlag
ISBN:978-91-633-6464-8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s