Torbjörn Nolkrantz

Torbjörn Nolkrantz

Målningar

Galleri Lucifer, Skövde

16/10 – 7/11 2010

GER OSS AV SIG SJÄLV

Torbjörn Nolkrantz är lyhörd inför sitt måleri

På Galleri Lucifer i Skövde visas en utställning med aktuella verk av Torbjörn Nolkrantz, en särpräglad och högintressant målare med sin fasta och livslånga bas i Skara. Första gången han ställde ut på Galleri Lucifer var för trettio år sedan.

Inledningsvis frågar vi Lucifers gallerist Rune Lindström varför han vill visa Torbjörn Nolkrantz konst igen:

– Det är få konstnärer som vågar ta de bildmässiga genvägar och förenklingar som Torbjörn gör. Det är bara de riktigt stora som vågar. Det finns ett känt konsthistoriskt exempel med en cykelsadel och ett cykelstyre.

Nolkrantz-002

– Torbjörns konst har alltid en stabil grund att stå på. Han har alltid sett, upplevt något som han vill visa oss – på sitt sätt. Han vill förmedla något, ge oss något, utifrån sig själv. Det han gör är konst. Inte något som liknar konst. I början av sin konstnärliga bana deltog Torbjörn ofta i olika salonger. Jag tror att han nästan aldrig har blivit refuserad. Skaraborgssalongen, Vårsalongen i Stockholm… Han har säkert varit ett glädjeämne för mången jurymedlem. I den stora massa av ”det som liknar konst” så är det befriande att se, att här är det någon som har upplevt något som den vill förmedla på sitt eget sätt till betraktaren.

Läs hela artikeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s