Popens minnesexplosioner


”I want to hold your hand – en hyllningsutställning till pop-musiken”
Borås Konstmuseum, 20/4 – 29/9 2013

Det kunde inte ha börjat bättre. Olle Schmidts stora målningar i entréfonden klipper till direkt som introt på Rivieras ”Carlifornia Sun”. Tre sekunder och man är fast.

Popens unika konkurrensfördel. Massor av minnen och känslor virvlar upp. Glädjen, så konstlat och bakslugt den än må vara skapad, får en att flina lyckligt. Smärtan ger sig tillkänna i form av den där märkligt njutbara känslosamheten som inte känns sentimental utan upplyftande, stilful [sic] utan reklambyråbaktankar. Det handlar om bildkonst som närmar sig samma ogripbara och outforskade känsloland som den pop jag gillar där artisterna kan heta Link Wray, Ducks Deluxe, Thåström.

I utställningens första rum finns också en målning av Ella Tillema som föreställer rockens antites nummer 1: Carl Bildt som Svarte Petter med dollartecken i blick. På rummets andra sida en scen förberedd för rock och i bakgrunden Eddie Meduza och ett dansband. Spelet kan börja…

Hela artikeln:
01 – _I want to hold your hand_, Borås Konstmuseum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s