Africa Coll – Själfull Expressionism

Boken innehåller en essä om Africa Colls konst och är rikt illustrerad.

Africa Coll har hittat ett spår i den abstrakta expressionismen som hon gjort till ett personligt uttryck. Hon har skapat sin egen dialekt av lyrisk abstraktion, ibland med inslag av både av text och figurativa element.

Hon utgår från naturen, vad ögat och kameran uppfattar, men också de tankar och känslor de väcker. Hon tar in synintrycken och impulserna, oavsett om de är direkta eller indirekta, oavsett om de är från Nordpolen eller ett somrigt Vinninga, och gör dem i måleriet till sina personliga inre landskap. Hon låter vad ögat sett möta hennes subjektiva associationer. Hon gör själfulla bilder med en lågmäld och samtidigt intensiv utstrålning. De är ibland mjuka, sensuella och utåtriktade. Andra gånger är de sträva och motsträviga.

Africa Colls bilder är poetiska med ett trevande tilltal som söker sig fram på olika sätt. Ofta verkar de handla om tiden och minnet


Förlag: Eget, 2015
Grafisk form: Helena Larsdotter
ISBN: 978-91-982365-0-7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s