Magnus Betnér & Nisse Hallberg bränner ner huset

Jag läste en rubrik i Dagens Nyheter:” Fruktansvärt bra när Betnér och Hallberg eldar igång publiken”. Den föreställningen måste jag se tänkte jag. Och sagt och gjort.
Men det kan inte ha varit samma föreställning (fast det var det nog!). För det var länge sedan jag upplevde något som var så långtifrån ”fruktansvärt bra”.
Det är ju en ståuppföreställning. Och visst stod dom upp hela föreställningen. Men de riktigt goda skratten uteblev för min del. Men visst hördes flabb i salongen, men det var mer hö,hö än ha ha. Här handlar det om sex, utseendemobbing, adhd.
Nisse Hallberg började. I stort sett i 45 minuter monologade han om hur man kan få barn med hjälp av sjukvården. Och visst kan man göra nåt kul av hur generad man blir om man ska gå in i ett rum på ett sjukhus och runka för att få sperma i en burk för analys. Och Nisse Hallberg försökte väl. Men särskilt kul blev det inte ofta. Att köra en monolog på trekvart md ett manus som var som bäst halvbra utan rekvisita eller sparringpartner är svårt att få att funka. Och det märktes här.

Nisse Hallberg

Det blev litet roligare när Magnus Betnér kom in. Det där med adhd-energin och vilka följder den kan få i livet (i alla fall i Magnus Betnérs) leder till en del småkul episoder som Betnér berättade om på sitt småkuliga sätt.
Men några saker var lagom roliga. Är det kul att skoja om att Ulf Kristersson är kort!? Inte om det inte är något mer, och egentligen aldrig.

Magnus Betnér

Men skam å sägandes jag skrattade litet åt ett avsnitt om Thai-massage som byggde på name-dropping och karikering av kändisar som Paolo Roberto, Niclas Wahlgren och Jan Guilliou. Tja, på den nivån var det.
Sämst var ett påhopp på modern dans. Fördomsfullt, okunnigt och orättvisande. Men det är ett lättköpt sätt att få folk att skratta åt det de inte vet var det är.
”Fruktansvärt bra när Betnér och Hallberg eldar igång publiken”, löd DNs rubrik. Problemet här var att en inte blev igångeldad.
BO BORG
Foto: Bo Borg


Mariestads Teater den 12 mars 2024
Magnus Betnér & Nisse Hallberg bränner ner huset
Publik: Fullsatt
Turnéplanen finns här

Lämna en kommentar