Aktuellt 20-02

För alla er som tror att vi har haft ett långt jullov eller kompledigt på www.boborg.se så har vi inte det.

Lars.Erik Ström, "Korvätaren"

Både jag och red Rune har jobbat dygnet runt med en bok om konstnären Lars-Erik Ström. Det handlar om ett fantastiskt konstnärskap.  Vi har lagt all kraft och energi på att göra en så bra bok som den fina människan och hans konst förtjänar. Den släpps i samband med vernissagen av en stor retrospektiv utställning med Lars-Erik Ströms, måleri, grafik och emaljer på Lidköpings konsthall den 22 februari. Det blir en stor dag för konst och konstboksvänner.

Men nu rullar det i gång i vanligt tempo på boborg.se. Först kommer recensioner av Torsten Jurells utställning på Lidköpings konsthall och Anette Magnussons på Galleri Imma. Bättre sent än aldrig. Skulptur och textilkonst gillar vi på den här sidan.

Och så La Boheme på Göteborgsoperan. Opera gillar vi på den här sidan.

Grafitriennalen på Skaraborgs Konstgrafiska i Skövde. Grafik gillar vi på den här sidan.

Ett par intressanta konstböcker. Hake, en stor bildkatalog om Claes Hakes bildvärld. Och en coffetablebok om keramikern Lillemor Mannerheim. Böcker gillar vi på den här sida.

Och svensk premiär på musikalen Måndag hela veckan på Wermland opera. Musikal gillar vi på den här sidan.

Vi ska inte göra en katalogaria här. Men det blir också mycket annat.

Vi välkomnar gamla och nya besökare på boborg.se  Vi lovar att ta väl hand om er.

Anmäl er som följare får ni en push när det kommer något nytt på sidan. Då stöder ni oss och framför allt är ni säkra på att inte missa något intressant i kulturvärlden här på västsidan.

BO BORG

Russel Smith in memoriam

Det finns artister vars bästa låtar kan trösta i svåra stunder. A friend in need is a friend indeed. Jag tänker främst på George Jones och Russel Smith. Russel var sångare i Amazing Rythm Aces. George och han var samma musikaliska andas barn.

George Jones har varit död några år. Och förra året lämnade Russel Smith oss i en saknad som kan beskrivas som A real George Jones.

Som en hommage till en av de stora kan ni höra Russel Smith sjunga en av sina bästa låtar återförenad med sina Amazing Rythm Aces. Alla som vaknat bakis av sorg och saknad vet vad det handlar om att ha A real George Jones. Lyssna här :

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s