Konstuppdrag vid Skaraborgs sjukhus

Bland våra läsare finns det många konstnärer. Blev utställningen inställd eller framflyttad? Då kan kanske det här vara något att ta tag i.


Konstenheten annonserar ut två konstuppdrag i utemiljö vid Skaraborgs sjukhus Skövde. Konstnärer kan anmäla sitt intresse via anbudsansökan senast 14 maj.

Skaraborgs sjukhus Skövde är beläget fem kilometer norr om Skövde centrum. Här finns bland annat verksamheter för psykiatri, barn- och ungdomspsykiatri, akutvård, intensivvård, arbets- och fysioterapi, barn- och ungdomsmedicin, BB och förlossning med mera. Sjukhuset angränsar till både bostads- och naturområden i varierande karaktär.

I och med om- och tillbyggnationer på sjukhuset ses utemiljöerna över och en långsiktig vision för sjukhustomten har arbetats fram med variation och flera möjligheter till både vila, rekreation, reflektion och promenader i olika miljöer. Utemiljön har stor betydelse för patienters tillfrisknande och välmående men är också av vikt för anhöriga, besökare och personal.

Två konstuppdrag

De två annonserade konstuppdragen är tänkta att utvidga naturupplevelsen på området genom konst som interagerar med landskapen och levandegör utemiljön genom oväntade inslag. De två aktuella konstuppdragen finns:

1)      i ett skogsparkområde nordväst om sjukhuset

2)      vid en nyanlagd gång- och cykelbana söder om sjukhuset

Konstnärer kan via anbudsansökan visa intresse för ett eller båda konstuppdragen.

Tidsram

Preliminärt färdigställade andra kvartalet 2022.

Budget

Uppdragens kostnadsram är 900 000 SEK exklusive moms per uppdrag.

Anbudsansökan

Mer information om konstuppdragen och projektet finns i upphandlingssystemet. Den som är intresserad och kvalificerad konstnär kan anmäla sitt intresse senast den 14 maj 2020. Frågor ställs via upphandlingssystemet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s