Snart, är det höst

För att se när hösten börjar tog jag en promenad till Kastellgatan här i Göteborg.

Vid Sveaplan framför Gyllene Prag möttes jag av ”hela torget stormar”. Gösta Silléns mjuka men stenhårda förvandling av torget. Vad döljer sig under vågorna? Är det ett berömt storsjöodjur som är på väg upp genom ytan?

Lite längre fram möttes jag av en driva av blå cyklar. Övergivna och numera och troligtvis helt obsoleta efter den nya stadsterroristen elsparkens inträde i staden. Önskar att de styrande över vårt välbefinnande hade samma mod som i Köpenhamn. Då kan de blå kanske återuppstå?

Galleri Aveny på Kastellgatan kommer nog att möta hösten med nymålad entré. Anslaget i dörren säger att hösten här börjar den 11/9 2021.

Lite längre in på Kastellgatan ligger Göteborgs Konstförenings galleri.

Här börjar hösten redan den 21/8 2021

Nästa galleri: 54 har inget anslag i dörren, men har placerat sina växter på sommarkollo i fönstret. Ett besök på nätet ger svaret att här börjar hösten den 26/8

Hos Galleri Uddenberg är det höst 2021 den 11/9

Snett över gatan vandrade det en stor mås fram och tillbaka över trottoaren. Förstod inte först varför. Men sen föll polletten ner. Hen speglade sig i fönstret. Vet inte om det var i beundran inför sig själv eller om det var en oinbjuden konkurrent eller om det var för att imponera på spegelbilden. För att ge ett rimligt svar på de frågorna krävs det större etologiska kunskaper än vad jag förfogar över.

Sista anhalten på Kastellgatan var Galleri Box. Och här var dörren öppen. För de började hösten måndag den 16 augusti med en temavecka kallad Sparkplug. För mera info om den se vår affischpelare.

Och här jobbades det för fullt. De var tidigt igång denna höst.

Två andra gallerier som öppnar nu på lördag den 21/8 Galleri PS i Haga, inte långt från Kastellgatan och Galleri Hammarén på Erik Dahlberg.


Foto & lite text: Rune Lindström


Klicka på bilderna om ni vill se dem större. Fungerar ofta hos boborg.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s