Gå GRATIS på museum i Gbg & Sthlm på Lördag 20 april 2024

Museernas dag i Göteborg
I helgen firas tredje upplagan av Museernas dag, som ger alla besökare en unik möjlighet att uppleva museernas rika utbud, nya utställningar och roliga aktiviteter under en hel dag med fri entré.

Klättra upp i Sjömanstornet och spana ut över Göta älv, ta del av en matupplevelse på Göteborgs konstmuseum, slå dig ner i vävstolen med hela familjen på Röhsska museet – eller hälsa på Österödskvinnan från stenåldern på Göteborgs stadsmuseum.

Mera om Museernas dag i Göteborg 2024


Kulturnatt i Stockholm
Kulturnatten är kvällen då Stockholms kulturliv öppnar sina dörrar med fri entré för alla besökare. Den 20 april bjuder nästan 200 av Stockholms kulturverksamheter på ett fullspäckat kulturprogram.

Alla platser som är en del av Kulturnatten har öppet minst 18.00 till midnatt. Men för de som inte är mätta på kultur när klockan slår tolv, fortsätter festen till klockan 02 på Skeppsholmen. Gratis Kulturnattsbussar tar besökare till hemliga rum, poesiläsningar, dansgolv, taiko, båtbyggarverkstad, magi och sagolika ljudvärldar.

Om Polisens väskförbud
Polisens väskförbud påverkar arrangörer på olika sätt under Kulturnatten. Besökare uppmanas att lämna väskor större än ett A4 hemma för att öka chansen att komma in överallt.

Magikern Julien Magic (Julien Dauphin) gör en unik magisk installation i Moderna museet – Foto: Olav Hotten

Mycket mera om Kulturnatten


Göteborgs Konstmuseum. Foto: Kristin Lidell

Lämna en kommentar