Måndagens galleribesök

Hej, det här måste vara fel. Gallerier har stängt på måndagar!

Ja, de flesta men inte alla. Galleri Aveny i Göteborg har sedan långt tid tillbaka öppet på måndagar och stängt på fredagar.
När jag frågar galleristen Pelle Arnell om hur länge han har haft öppet på måndagar blir svaret:
– Trettio år.
På följdfrågan, sedan du startade?
Nej, det är fyrtio år sedan.
Han berättar att han tyckte fredagar gav få besökare. Många var upptagna med bestyr inför kvällen eller kommande lördag-söndag. Då var det bättre med att ha stängt på fredagar, så kunde han besöka kollegor och se deras utställningar.
I fredags såg han Hans Lannér hos Galleri Hammarén.
Dessutom visade det sig att många, ofta konstnärer, gärna kom på måndagen efter vernissagestimmet för att se utställningen. Att flera konstnärer kanske helt hoppade vernissager har jag lite svårt att ta till mig, efter att ha sett hur konstnärstätt det är på vernissager i Göteborg. Men ett litet lugnare snack med galleristen har givetvis också sitt värde.

Nu var det första måndagen på Christer Lundqvists utställning Ackord. En för mig ”rätt okänd” konstnär trodde jag, innan jag insåg att jag flera gånger hade sett ett stort verk av honom i Arena Skövde. Det med idrottstema i foajén.

Bild 1. It’s all over now & FBI – Bild 2. All around the watch Tower II – Bild 3. Woodo Child I & House of the Rising Sun – Bild 4. Woodo Child II (t.vänster) – Bild 5. Oh Carol – Bild 6. En översiktsbild

På den här utställningen var det som titeln anger mycket musik. Men det fanns även en del med pugilistisk anknytning.

Reqiem for Heavy Weight 

Christer Lundqvist är fyrtiotalist född i Stockholm, men utbildad vid Valand och bosatt i Göteborg. Han har varit lärare vid bl. a. HDK och KV Konstskola.
Hans CV är lång. Han har tidigare ofta ställt ut hos Galleri Oijens i Göteborg, men eftersom det tyvärr inte längre är aktivt så har han nu sin andra utställning hos Galleri Aveny.

26 JUNI, 1959

Rune Lindström
Foto: Rune Lindström

Klicka på bilderna om ni vill se dem större. Fungerar ofta hos boborg.se


Christer Lundqvists utställning Ackord
Galleri Aveny, Göteborg
2021-10-30 – 2021-11-14


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s