Jill Johnsson – Läckö sessions

Kan man tänka sig en mer komplett populärmusikartist än Jill Johnson!? Hon har ”all it takes”. Trevlig är hon också. Men så är det det där med låtarna. Hon gör bredkörslåtar som är fräscha, men ack så anonyma. Som en sallad på Mc Donalds. Även om man inte har hört dem förut känns de som gamla skivbekanta från P4 och Radio Rix. Det är det som i USA kallas mittivägenlåtar. Hennes röst och sångsätt är top of the line i genren.

Det var en vacker söndagkväll i juli när Jill Johnson äntrade scenen på Läckö. Hon är en i raden, och kanske den största stjärnan, i det imponerande startfält av lätt underhållning som gör Läckö slott till en spelplats att trivas på. Nåt för alla,  som det ska vara på en festplats med breda och folkliga ambitioner.

Jill Johnsson körde igång och hon hade publiken i sin hand direkt. Jag såg många nöjda leenden många läppar som sjöng med och tindrande ögon. Jag såg inte mina egna ögon men jag tror inte de tindrade.

Hon sjunger verkligen bra. Har en stilsäker popröst och vet att göra det mesta och bästa av den inom sin fållas gränser. Och hon har glimten i stämbanden liksom. Det är en stor kvalitet.

Det var bra tryck i showen. Och mycket relationssnack i tal och sång. Nya skivan Dear Havanna som hon körde en del ifrån handlar om en dotters vuxenblivande och uppbrott.

Showen gick som en kronometer. Hon hade ett riktigt tight svänggäng; en trio med trummor, bas och gitarr. Trummisen Janne Robertsson var bandets motor. Basisten var taktfast som en musikens stensättare. Och gitarristen Göran Eriksson fick och tog flera tillfällen att glänsa. Ett av hans solon, som glödde fint i sommarkvällen, fick faktiskt kvällen längsta applåd.

Det var litet småmysigt när musikernas ställde sig som hårdrocksinfanterister på skyttelinje till synes redo fatt betvinga och besegra oss

Allt gick på i ett bra tempo. Varierat. Jill Johnsson är en underhållare som sprider glädje och positiva vibbar. Och hennes band gick inte av för hackor.

Publiken var med på noterna och applåderade tacksamt, entusiastiskt och länge. Som ett av extranumren körde hon den gamla schlagern Rose Garden. Den är en oemotståndlig och outslitlig dänga och en showstopper som satte ett utropstecken efter en i övrigt mera jämn men underhållande musikkväll.

BO BORG

Foto: Bo Borg


Läckö sessions den 11 juli 2022
Jill Johnsson
medmusiker; Göran Eriksson, gitarr, Patrik Hjerling, bas, Janne Robertsson, trummor
Publik: Det hade rymts fler
Läckö Sessions pågår mellan 30 juni-17 augusti med gott om gott och blandat. Vad sägs om: Lisa Nilsson, Jill Johnson, Arvingarna, Melissa Horn, Linnea Henriksson, Måns Zelmerlöw, The Boppers, Gott&Blandat, Mikael Wiehe, Danny Saudeco, Smith&Tell, Sven Ingvars, Bo Kaspers Orkester

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s