Kultur på innergården – KAC Rosa huset den 13 juli -22

KAC i Rosa Huset bjöd som vanligt på gårdsfest onsdagen den 13 juli 2022. Sedan starten 2017 har det varit ”Kultur på innergården” varje sommar med med musikunderhållning, mat och dryck. Det sistnämnda via grannen hotel Majoren. Dessutom visar KAC:s medlemmar konst i det lilla gårdshuset och även i stora huset.

Även det som vanligt hade de tur med vädret. Trots en häftig regnskur på eftermiddagen så höll det upp klockan sex och under kvällen. Det var lite färre besökare på gården än det brukar vara. Om det var misstankar om ännu en störtskur eller kan det ha varit att Sveriges EM-match i fotboll började klockan 18 denna kväll? Kanske både och?

På scenen framträdde duon Players Robert Wahlström och Nils Norén. Robert keyboard och sång. Nils Norén gitarr, dragspel och sång. De spelar allt från ABBA till Pärleporten; säier dom. Vilket innebar att den större delen av publiken kände sig hemma eller nostalgiska.

Själv blev jag vid en låt helt plötsligt förflyttad till min tidiga ungdom. Namnet Willy ‘King’ Knarström dök upp och minnet från en bilskrot. Där stod en amerikanare med en lååång huv och en sluttande bak. Vad vi numera kallar för en fastback. Under huven fanns en imponerande motor – en rak åtta! På framskärmarna tror jag att det fanns ett antal kromade ringar. I så fall var det en Buick Roadmaster sedanette, 1949. Utan ringarna var det en Packard.
Enligt utsago från skroten hade den tillhört Willy Knarström i Skultorp. Han var i mina unga år en lokal rockstjärna, som vid en tävling bara blev ”utslagen” av Rock-Ragge och Little Gerhard.

Bilen blev säkert nerplockad i säljbara delar och resten sålt till kilopris. I dag hade den säkert gått att sälja för ett större belopp. Som jag minns det så var den ett gott renoveringsobjekt. Varför den hade hamnat där vet jag inte. Den var inte krockad. Kanske hade automatlådan pajat. Om det hade varit Willys bil eller om det bara var en skröna, vet jag inte. Om någon vet något om bilen, hör av er.

Bilder på Buick Roadmaster sedanette, 1949

Ni som såg på fotboll i onsdags får en ny chans redan nu på onsdag att besöka en av Skövdes få kvarvarande innergårdar. Då kan ni gratis lyssna på levande musik och även se på ett loftgångshus.
KAC kör sitt koncept med kultur på innergården t.o.m. den 17 augusti.
vår affischpelare finns det info om det och via den kan ni nå allt ni behöver veta om gårdsfesterna.

Det bjuds på ännu mera i juli i Skövde. Rosa husets granne Kulturhuset har fått sitt torg ”nygjort” och det firar de med ett antal konserter på torsdagar i juli. De började med Ana Diaz den 7/7 och den 14/7 var det Fröken Elvis & Giganterna.
Kulturhuset har en större scen, mera plats på torget, större ekonomiska muskler än Rosa huset. Men det slår inte alltid en sedan årtionden förvärvad historisk charm.

Rune Lindström

Foto Rune Lindström

Klicka på bilderna om ni vill se dem större. Fungerar ofta hos boborg.se


Kultur på innergården den 13 juli 2022
KAC
På scenen Players
Mat och dryck serverades från Hotell Majoren 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s