Kulturtorget Live i Skövde den 14 juli -22

Kulturtorget Live är ett gratisevenemang mitt i centrala Skövde! Varje torsdag i juli är det ett scenframträdande.
Det var egentligen tänkt att starta för två år sedan i samband med invigningen av det ”nydesignade” torget. Men det satte Pandemin med stort P – P för.

I torsdags var det dags för årets andra framträdande. Fröken Elvis med GIGANTERNA. De är Camilla Fritzén – sång, översättning, text. Lisa Bodelius – trombon, kontrabas, piano, dragspel, slagverk, körsång, översättning, text. Maria Olsson – trumset, slagverk, körsång. Josefin Berge – gitarr, körsång, piano & Sanna Andersson – kontrabas, körsång, ukulele, gitarr, dragspel, munspel.

Namnet Fröken Elvis kommer från att de började med att framföra översatta och egenarrangerade Elvislåtar. Numera ger de sig även i kast med klassiska tonsättare som Beethoven och Chopin. Den sistnämnde spelad på sked. Så även om det låter bekant så kan det ta en stund att identifiera.

De berättade att det var andra gången de var i Skövde och frågade hur många som hade sett dem då, för det hade varit under pandemin för en mycket liten publik. Några få händer kom upp i luften.

Den här gången var publiken mycket större.

Redan på torsdag den 21/7 är det dags för ett nytt framträdande på Kulturtorget. Då blir det Anna Bergendahl. Och kommer ni i tid (kl 18) så börjar det med ett lokalt förband. Det missade jag den 14/7 för när jag öppnade ytterdörren så möttes jag av ett skyfall. Varken min kamera eller jag tycker om den vädertypen. Hade jag varit ute i god tid hade jag alltid kunnat ta skydd på Sällskapets uteservering i kulturhuset. Nu kom jag lagom till Fröken Elvis och uppehållsväder.

Det händer mycket i centrala Skövde i sommar. Förra veckan var det på onsdag och torsdag. Även den här veckan.
Det börjar redan på onsdag med KAC:s ”Kultur på innergården”. Visserligen har Kulturtorget en större scen, större högtalare och mera plats. Men Rosa husets gård med sitt loftgångshus har en svårslagen historisk charm.

Rune Lindström

Foto Rune Lindström

Klicka på bilderna om ni vill se dem större. Fungerar ofta hos boborg.se


Kulturtorget – Live Skövde den 14 juli 2022
På scenen Fröken Elvis & GIGANTERNA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s