Dö med stövlarna på – boksläpp & vernissage

PLURA OCH ELDKVARN – DÅ, NU OCH SEN

Trängseln var total, svart med folk i baren på Story Hotel på Riddargatan 6 på måndagskvällen, när Plura Jonsson och hans Eldkvarn, utom synhåll för de flesta i lokalen, satt inträngda i ett hörn och underhöll med gamla välkända toner och sånger.

Det var release för musikjournalisten Håkan Lahgers bok ”Eldkvarn – Dö med stövlarna på” (Mondial) och vernissage för Wenche Arnesens fotoutställning med bilder från bandet (som hon själv var medlem i under en period) redan från tiden innan det bytt namn från ”Piska mig hårt” till ”Eldkvarn”.’

Wenche Arnesens fotografier är tagna under åren 1973 till 1981 och finns att beskåda på utställningen en tid framöver för den som är intresserad.

Wenche Arnesens foton: Eldkvarn 1976 (t.v) – Piska mig hårt, MNW, 1974. Tony, Silence studio 1981. Piska mig hårt, Kungsholmen 1974 (t.h.)

På en av bilderna ses en ung Plura Jonsson sitta med bar överkropp, hatt på huvudet och med något vemodigt i blicken (kanske drömmande om framtiden) på en säng i ett rum någonstans på Rörstrandsgatan året 1975.

Plura Jonsson efter spelningen och på Rörstrandsgatan någon gång 1975 fotograferad av Wenche Arnesen

Eldkvarn, med låtar som ”Fulla för kärlekens skull”, ”Pojkar pojkar pojkar” och ett otal andra, har inte spelat i hop offentligt på sju år, men i sommar blir de två avslutningskonserter i slutet av juli i Norrköping, där det hela en gång började.

Sen har Eldkvarn gjort sitt på scenen, eller …

LARS EPSTEIN

Foto Lars Epstein

Klicka på bilderna om ni vill se den större. Fungerar ofta hos boborg.se


2023.04.17
Story Hotel, Stockholm
Eldkvarn – Dö med stövlarna på
Håkan Lahger
Mondial Förlag
Wenche Arnesens fotoutställning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s