Supermarket 2023

DE OBEROENDE GALLERIERNAS STORA INTERNATIONELLA KONSTMÄSSA I F.D. BIRKATERMINALEN

De två konstnärerna Lily Dollner och Olivier Arts startade sin drygt 118 mil långa vandring från Groningen i Holland till Stockholm den sista februari för att komma i tid till årets (den sjuttonde) upplaga av de konstnärsdrivna galleriernas stora konstmässa Supermarket 2023 som börjar idag torsdag och pågår till och med söndag i gamla Birkaterminalen vid Stadsgården.

På pressvisningen på onsdagen berättade de två om sina erfarenheter av den långa vandringen som är att betrakta som en konstnärlig performance under mottot ”ett objekt kan inte vara viktigare än en erfarenhet”. De visar också själva saker som relaterar till den långa vandringen i konstnärskollektivet SIGNs bås på utställningen.

Olivier Arts och Lily Dollner berättar om sin performance, den drygt 118 mil långa vandringen från Groningen i Holland till konstmässan i Stockholm

Femtiosex kommersiellt oberoende gallerier från runt tjugo olika länder ställer ut mängder med intressanta verk av konstnärer och ordnar spektakulära framträdanden under de fyra utställningsdagarna.

Det är svårt att helt ta till sig alla de konstnärliga uttrycken av den bedövande stora mängd som visas. Själv fascinerades jag speciellt av en av trettiofyra konstnärer som det Hongkongbaserade konstnärsgalleriet Struggling Art Space ställer ut, den kinesiska konstnären Xingrong Qiao, en mobil upptejpad på väggen med en kvinna filmad bakifrån som berättar om 25 saker som är ”svåra för henne”.

(I´ts hard to me) ”att säga jag älskar er till mina föräldrar”, ”tjäna pengar”, ”bli av med finnar på ryggen”, ”att bli förälskad”, ”stå på ett ben”, ”be om hjälp”, ”dansa”, ”vara attraktiv” och fler därtill.

Inte utan att man känner igen sig. Åtminstone i en del av svårigheterna.

Xingrong Qiao visar en liten film i en mobil
som handlar om
saker som är svåra som t. ex att
säga till sina föräldrar; ”jag älskar er”

LARS EPSTEIN

Foto Lars Epstein

Tjörnedala Konsthall/ÖSKG i Simrishamn ställer ut verk av Channa Bankier (bilden överst)

Klicka på bilderna om ni vill se dem större. Fungerar ofta hos boborg.se


Supermarket 2023
11–14 maj 2023
Stadsgårdsterminalen, Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s