Robert Nyberg – Galleri c/o Hornstull

TECKNAREN ROBERT NYBERGS SATIRISKA HUMOR PÅ GALLERI C/O HORNSTULL

Tecknaren och samhällskritikern Robert Nyberg, som med sina träffsäkra, till synes enkla, men i själva verket flerskiktade, teckningar och pratbubblor, sätter strålkastarljuset på olika samhällsproblem, oftast på ett humoristiskt och överraskande sätt, ställer ut på det lilla galleriet c/o Hornstull i Hornstulls bokhandel på Bergsunds strand 32.

Under den välbesökta vernissagen på lördagen demonstrerade han hur det går till när han, gärna tillsammans med hustrun Lena Nyberg, kommer fram till det slutliga resultatet.

Tillsammans med vernissagebesökarna spånades ett ämne och några ingredienser fram som Robert Nyberg ritade upp: en tomte, ett tåg och ett barn. Han ändrade lite i teckningen och fick barnet att med arga ögon se kritiskt på tomten som kommer gående med julklappssäcken. Bara genom att sätta dit datumet ”27 december” hade Robert Nyberg, utan att ens behöva använda några pratbubblor, lyckats att i bild tolka den ilska och förtvivlan som många försenade tågresenärer känner i dessa i dagar.

Även om Robert Nyberg själv inte är kvar på galleriet/bokhandeln så är hans teckningar utställda där, mer än väl värda ett besök. Och böcker finns i hyllorna.

LARS EPSTEIN
Foto Lars Epstein

Klicka på bilderna om ni vill se dem större. Fungerar ofta på denna sida.

Det blir en ny träff till med Robert Nyberg på lördag den17/12 kl. 12.
Utställningen pågår t.o.m. fredag den 23/12 2022


Robert Nyberg
Galleri c/o Hornstull
Bergsunds strand 32
Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s