GÖRAN JOHANSSON – konstnären som gör vad som faller honom in #25

SOMMARUPPEHÅLL… ? !

Nu är vi uppe i 25 inlägg med den oberäknelige Göran Johansson. Varje söndag har han dykt upp med något nytt i konstväg. Är vi på väg att förstöra hans rykte. Tror inte det. Inte när det gäller konsten och dess innehåll, färg och form.

Att ramen kring arbetet och framförandet är välordnat är inget som stör honom. Att han liksom de flesta konstnärer är välstrukturerad och har ordning kring sitt arbete är inget som stör den ”fria konsten”. Tvärtom är det en nödvändighet som gäller alla med fria kreativa arbeten. De skulle inte överleva utan den ordningen.

Något att tänka på för de med uppstyrda jobb och fasta arbetstider, när de drömmer om ett ”fritt jobb”. Det kräver mera när det gäller egna ramar, struktur och ansvar än en ”vanlig anställning”. Om de fortfarande finns kvar de vanliga. Här vill nog arbetsgivarna att deras anställda skall ha egenskaper motsvarande en konstnär. Men de talar inte om konstnärer; de talar om entreprenörer. Men egenskaperna är de samma.

Åter till rubriken. Jag tror nog att vi skall ta ”sommar”. Inte stänga helt. Men släppa på regelbundenheten. Ta det lite mera som det faller in. Vad tror ni? Här vill vi gärna ha svar! Skriv till oss på boborg.se eller på vår Facebooksida eller direkt till Göran Johansson.
Bo Borg skrev nyligen i en recension: ”En klok museichef som jag kände menade att konstens kvalitet kan mätas i de samtal den genererar (oavsett om den eller de provocerar eller smeker medhårs).” Det tycker vi att ni skall ta fasta på. Hör av er ni som aldrig vill se honom mer och ni som verkligen kommer sakna veckans Göran Johansson (för er finns det en liten digital bok längre ner på sidan). Och givetvis alla ni däremellan.
Rune Lindström, red.

Solglitter vid diskbänken, målning, 70×80 cm, 2022, privat ägo (t.v.) — Detaljbild från en målning (t.h.)


Klicka på bilden så får ni upp en Flipbook i pdf. Kanske kan den motverka eventuella abstinensbesvär hos en del av våra läsare om det dröjer innan Göran Johansson dyker upp igen.

Foto Rune Lidström

Klicka på bilden om ni vill se den större. Fungerar ofta hos boborg.se


Om Göran Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s