Aktuellt

Hermann Göring sa att så fort han hörde ordet kultur osäkrade han sin revolver för att kunna hindra. När jag hör ordet kultur startar jag min lilla Hyundai och åker dit för att bejaka nya berikande upplevelser.

Tur att det finns mer kul kulturaktiviteter på sommaren än det finns dagar i almanackan. Det är klart att man vill missa så litet som möjligt. Men ni kan hålla er hyggligt uppdaterade genom att följa vår sida. Här gäller resonerande recensioner och borrande analys. Hos oss gäller inte Luger utan Microsoft Word.

Här är några planerade texter till boborg.se under sommaren:

Konstmuseet i Skövde har under våren 2019 tagit emot en stor donation med verk av konstnären Christine Waller (1957 – 2017). Hon levde i Längjum utanför Vara fram till sin bortgång häromåret. Jag kände mig tveksam till denna utställning och donation vid första kontakterna med bilderna och projektet. Valde att inte skriva något. Men jag ska kanske göra ett nytt frest …

Konst:
Elin Wikströms projekt i Skövde Konstmuseums regi rullar vidare över sommaren. Det blir intressant att se vart det tar vägen på de sju veckor hon ska jobba i Skövde. Att lansera ett nytt språk tar kraft och tid. Vi får se om det är värt det.

Den 24 augusti invigs ett gigantiskt konstverk av internationella superstjärnan Pippilotti Rist i centrala Skövde. Jag har hört att det kostar ofattbara 3 miljoner kronor. Det måste bli någonting alldeles superextraordinärt!!! Vi återkommer.

Clara&Ane (Clara Gesang Gottowt och Ane Svenheden ställer ut i Lidköpings Konsthall 7 september – 5 oktober (arr: Lidköpings Konstförening)

”Kropparnas arkiv” med Eva Dahlin och Christina Olofson visas i början av september hos Götene Konstförening

Musik:
Lidköping Music Festival har konserter varje dag i dagarna 4 med start den 4 augusti. Där finns internationella och svenska ess inom den klassiska musiken. Det vill man ju verkligen inte missa. Särskilt inte som det varit så rasande bra de tidigare åren. Läs om Festivalen.

Och efter det kommer Läckö Visfestival den 9 och 10 augusti. De har alltid bra och varierade program med spännande artister. Ett besök är givet.
Läs om Visfestivalen.

Och så kommer Valle Baroque på olika spännande spelplatser i Skaraborg den 14 – 18 augusti.

Munspelslegendaren Charlie McCoy besöker Mariedals slott i augusti. Vill jag inte missa. Läs om hur det var.

Sivandivan – både divan själv och filmen kommer till Folkets Hus i Lidköping den 5 september. Och då kommer man så klart.

Böcker:
Böcker kommer att recenseras efter hand.
K av Katarina Frostenson. Läs om den.
Niklas Ringskog Ferrada Nolis, Dröm och skådespel.
En ny frihet – sjutton konstnärer. En bok i magnumprojektet 200 år i Göteborg.
Handen och känslan- Lillemor Mannerheims liv och konst. Författare Love Jönsson och Susanne G Langenskiöld.
IC 3D av Fredrik Wretman
1919 2019 av Oskar Syrén

Övrigt:
Jag ska besöka Sarajevo och studera samtidskonstmuseet Ars Aevi m.m. Rapport såklart.

Har någon av er i läsekretsen tips om något intressant kulturevenemang eller en recensionsvärd bok tas det Tacksamt och gärna emot av oss.

BO BORG

Sommaren har varit så kulturintensiv att vi inte har hunnit publicera sommarens Aktuellt förrän den är slut. Verkligheten har här verkligen fått gå före kartan. Som ni ser så finns mycket av det redan att läsa om.
Red.