Aktuellt

Vad har vi att se fram emot?

Det är i kulturen det händer! Allt möjligt och omöjligt. Hela tiden. Så man får ligga i om man ska vara i händelsernas centrum.

Det händer saker på vårt hemmamuseum. Konstmuseet i Skövde har under våren 2019 tagit emot en stor donation med verk av konstnären Christine Waller (1957 – 2017). Hon levde i Längjum utanför Vara fram till sin bortgång häromåret.

Och så ska det ju Elin Wikströms projekt i Skövde Konstmuseums regi gå över i fas två under sommaren. Det blir intressant att se vart det tar vägen på de sju veckor hon ska jobba i Skövde.

Och så är det mycket musik som alltid på sommaren.

I Örebro Konserthus spelar Sveriges kammarorkester Arvo Pärts 4 symfoni. Konstnärinnan Tiina Osara kommer att skapa ett konstverk live under konserten inspirerad av musiken och stunden. Vi är där förstås.

Old Ox Chamber Music Festival pågår i Mariestad 27 – 30 juni. Många toppakter. Ett besök är givet.

Opera på Läckö – Mozarts Figaros Bröllop har premiär den 14 juli. En av årets höjdpunkter i det skaraborgska kulturlivet. Jag har sett alla och hittills inte blivit besviken.

Lidköping Music Festival, min favoritfestival, kommer i början av augusti. Program och tider är inte klara när detta skrivs. Men det vill man förstås inte missa

Flera böcker kommer att recenseras efter hand. Bland annat Blå Tåget i tiden och rummet av Morgan Palmqvist, Anna Charlotta Gunnarssons Kvinnorna som formade pophistorien, Niklas Ringskog Ferrada Nolis Dröm och skådespel, En ny frihet- sjutton konstnärer – en bok i magnumprojektet 2100 år i Göteborg, Katarina Frostensons K.

Och, som vanligt, dyker det alltid upp något helt oväntat och oplanerat, som tur är…

BO BORG